Alle afkortingen op het web

Lmao Betekenis

In de Nederlandse taal worden veel afkortingen gebruikt. Vroeger werden deze afkortingen gebruikt, puur als besparing. De eerste afkortingen vinden we terug in het gebruik van telegrammen. Deze telegrammen waren duur om te versturen. Men betaalde per woord, en soms zelfs per letter. Het was dus van belang het telegram zo kort mogelijk te houden. Zo zijn naar alle waarschijnlijkheid de eerste afkortingen geboren

Afkortingen in advertenties

Het plaatsen van een advertentie in de krant is duur, en men betaalt vaak voor de ruimte die een advertentie inneemt in de krant. Kort en bondig is dan ook het devies! Veel mensen namen dit ter harte. Wie kent de soms ronduit hilarische contactadvertenties niet:

Een behoorlijk aantal gebruikte afkortingen

In bovenstaande contactadvertentie zijn een behoorlijk aantal letters bespaard gebleven.

Hedendaagse afkortingen

Taal is constant in ontwikkeling, zo ook de Nederlandse taal. Jongeren zijn verantwoordelijk voor een groot aantal afkortingen die vandaag de dag gemeengoed zijn. De oorzaak? Men vermoed dat het beperkte aantal letters wat gebruikt kon worden in een SMS (weer een afkorting!) ten grondslag lag aan deze ontwikkeling. “ff w88”, “cu” of “suc6”; wie heeft ze niet voorbij zien komen.

Ook in de periode dat MSN veel werd gebruikt zijn er tal van nieuwe afkortingen bijgekomen, met diverse herkomsten. Zo komen een groot aantal afkortingen uit de gaming wereld, zoals lol, lmao of omg.

Alle afkortingen op één plek

Afkortingskoning.nl is een handige website waar je vrijwel alle afkortingen direct terug kunt vinden. De afkortingen worden voorzien van één of meerdere betekenissen in combinatie met een duidelijk voorbeeld. Afhankelijk van de tekst waarin jouw afkorting wordt gebruikt kan je de juiste betekenis erbij zoeken. Ideaal!