Loopband voor hardlopers: VirtuFit Elite TR-500i

Virtufit i500

Sinds ik (helaas!) niet meer de jongste ben en dus ook niet meer alles kan eten wat maar los en vast zit zoals ik dat vroeger deed, heb ik op een gegeven moment besloten om een loopband te kopen voor thuis. Ik wil namelijk wel gezond en fit blijven en ik vind hardlopen heel leuk, maar heb niet altijd tijd en zin om helemaal naar de sportschool te gaan. Na wat rondkijken op internet en wikken en wegen tussen een crosstrainer, hometrainer of loopband, besloot ik een loopband te bestellen op Fitnessapparaat.nl en ik kan je vertellen dat ik er heel tevreden over ben!

Trainen voor de marathon zonder ooit de deur uit te hoeven

Fitnessapparaat.nl heeft een aantal goede aanbiedingen en mijn oog viel al snel op een loopband van VirtuFit Elite (de TR-500i om precies te zijn). Deze loopband is namelijk gemaakt voor serieuze hardlopers die binnenshuis net zoveel kilometers willen maken en willen trainen voor bijvoorbeeld een marathon. Je krijgt er ook nog eens een gratis trainingsschema bij, dus je kunt meteen beginnen met trainen. Nu is mijn droom om ook een keer mee te doen met de marathon van New York, dus leek de VirtuFit Elite TR-500i me op het lijf geschreven! Ik kreeg bovendien ook dikke korting (500 euro eraf!) dus ik kon niet snel genoeg op “bestellen” klikken.

Hardlopen met een loopband

De loopband kreeg ik de volgende dag al gratis bezorgd dus dat vond ik erg fijn. De loopband zelf is erg stevig en ik snap nu waarom deze loopband bedoeld is om goede hardlooptrainingen op te doen. Het materiaal is super stevig en is dus geen gammele loopband! Je kunt de snelheid aanpassen van 0,8 tot 20 km per uur en de hellingshoek loopt van 0 tot 15%, dus je kunt het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt. Ik loop nu bijna elke ochtend even op de loopband en soms doe ik het ’s avonds ook, als ik een stressvolle dag op mijn werk achter de rug heb. Ik vind het echt ideaal dat ik in mijn eigen tijd binnenshuis kan trainen en wie weet loop ik binnenkort wel een echte marathon!