Hometrainer, loopband, crosstrainer of roeitrainer?

Fitnessapparatuur

Steeds meer mensen gaan sporten. De meeste mensen gaan naar de sportschool maar er zijn ook mensen die thuis gaan sporten. Dit zijn de 4 meest gebruikte fitnessapparaten.

Hometrainer

Op de hometrainer maak je fietsbewegingen. Hiermee train je je benen. Deze apparaten vind je vaak thuis maar ook altijd wel in de sportschool. Dit zijn de voordelen en nadelen.

Voordelen van de hometrainer.

Een voordeel is dat het niet al te duur is en je niet afhankelijk bent van het weer. Ook een voordeel aan de hometrainer is dat je vaak een scherm hebt waarop je routes kunt instellen en je virtueel een route kunt fietsen.

Nadelen van de hometrainer

Een nadeel is dat je er weinig calorieën mee verbrand, je traint namelijk alleen maar je benen en het fietsen kan eentonig worden door telkens steeds dezelfde fietsbeweging te maken.

Is een hometrainer iets voor jou?

Als je graag thuis wilt sporten is een hometrainer zeker iets voor jou. Het is niet al te prijzig. Als je in de sportschool traint dan kun je beter voor een ander apparaat kiezen. Omdat je met de hometrainer alleen maar je benen traint.

Roeitrainer

De roeitrainer is een fitnessapparaat waarmee je je hele lichaam traint. Dit zijn de voordelen en nadelen.

Voordelen van de roeitrainer

De voordelen zijn dat je je hele lichaam traint. Wat ook een voordeel is dat je het ook makkelijk vanuit huis kan doen hierdoor hoef je dus niet naar de sportschool toe.

Nadelen van de roeitrainer

De nadelen zijn dat het prijzig is en het neemt veel ruimte in beslag. Voor als je een klein appartement hebt is het dus niet erg handig om deze roeitrainer aan te schaffen.

Is een roeitrainer iets voor jou?

Als je je hele lichaam wilt trainen is de roeitrainer zeker iets voor jou. Alleen moet je je dit afvragen of je dit in de sportschool wilt doen of thuis. Als je geen spaargeld hebt voor een roeitrainer kan je dus beter in de sportschool trainen.

Crosstrainer

Een crosstrainer is een fitnessapparaat waarmee je zowat je hele lichaam traint. Dit zijn de voordelen en nadelen.

Voordelen van de crosstrainer

Het grootste voordeel van de crosstrainer is dat je veel calorieën verbrand omdat je bij dit apparaat ook weer je hele lichaam traint. Ook is de crosstrainer betaalbaar en je hebt vaak een schermpje waarop je precies kunt zien hoeveel calorieën je al hebt verbrand.

Nadelen van de crosstrainer

Nadelen van een crosstrainer zijn dat net als bij de hometrainer de oefeningen eentonig kunnen worden. Ook een nadeel is dat het schermpje vaak op batterijen werkt.

Is een crosstrainer iets voor jou?

Als je graag thuis wilt trainen dan is deze ideaal je traint het hele lichaam en is niet te duur.

Loopband

Een loopband is een band waar je op kunt hardlopen. Je kunt zelf de snelheid instellen. Een loopband is niet zo populair thuis maar in de sportschool zijn ze bijna altijd aanwezig. Dit zijn de voordelen en nadelen.

Voordelen van de loopband

De voordelen van een loopband zijn dat als je van hardlopen houdt je binnen kunt hardlopen en je niet afhankelijk bent van het weer. Ook hoef je geen rekening te houden met het verkeer wat je wel moet als je buiten hardloopt.

Nadelen van de loopband

De nadelen van een loopband zijn dat het veel energie verbruikt. Gebruik de loopband dus bij voorkeur in de sportschool. Ook een nadeel is dat de loopband prijzig is en dat het veel ruimte in beslag neemt.

Is een loopband iets voor jou?

De loopband is voor iedereen aan te raden die van hardlopen houdt. Wel is het beter om de loopband te gebruiken in de sportschool dan thuis.