Wonen

Wonen in Duitsland

Wonen in Duitsland

Altijd al naar het buitenland hebben willen verhuizen, maar bang dat u teveel zou achterlaten? Dan is wonen in Duitsland een goede optie. U woont hier immers in het buitenland, maar bent alsnog dichtbij uw vertrouwde Nederland. Dit is onder andere handig als u daar nog familie en vrienden heeft. Met een baan in Nederland is wonen net over de grens in Duitsland ook goed te combineren. Het lijkt maar een klein stukje dat u over grens woont, maar de verschillen zijn zeker te merken.

Wonen in Duitsland; de voordelen

In Duitsland wonen heeft zo zijn voordelen, een nieuwe taal leren is daar 1 van. U komt namelijk terecht in het Duitse leven en zult zo ook uw inkopen doen in Duitse winkels, na enige tijd zult u de taal al een stuk machtiger zijn vergeleken met toen u er net ging wonen en daar is vaak niet eens een cursus voor nodig. En de feestdagen zijn ook altijd wat leuker bij onze Oosterburen, handig als u hier dan ook woont. Dankzij de gezellige kerstmarkten die er elk jaar plaatsvinden net over de grens in steden zoals Düsseldorf, Keulen en Essen is het makkelijk om deze te bezoeken vanuit eigen land. De Nederlanders gaan immers niet voor niks elk jaar massaal de grens over om deze kerstmarkten te bezoeken.

Er is in Duitsland ook veel natuur te vinden, iets wat wij ook hebben in Oost-Nederland, maar dat is nog groter aanwezig in West-Duitsland. Hierdoor vindt u meer rust in een natuurlijke omgeving wat in Nederland steeds schaarser wordt. Doordat Duitsland ook een stukje groter is dan ons kikkerlandje is er ook meer ruimte om te wonen. Zo heeft u vaak meer financieel voordeel als u ervoor kiest om een vrijstaand huis in Duitsland aan te schaffen. U merkt dat niet alleen op financieel gebied, maar u zit ook heerlijk in een rustige en groene omgeving buiten de stad. Wilt u meer informatie over het aanbod van huizen over de grens? Bezoek dan snel hollandimmocenter.com voor een groot diversiteit aan woningen.